Noniiiin viikonlopusta taas selvitty ja arkeen paluu alkaa helpolla ja kivan mausteisella currylla! :) Lisukkeeksi tälläkertaa keitin riisiä mutta tietysti muitakin vaihtoehtoja olisi tarjolla esim. naan-leipää tai couscousia. Tällä ohjeella voi myös tehdä kivan keiton lisäämällä veden määrää! Jos ei tykkää tulisesta currysta niin kannattaa kaupasta valita mieto vaihtoehto. Jos et pidä curryn mausta niin senkin voi tietysti jättää pois jolloin saat kasviksia kookoskastikkeessa! ;) EIKUN TESTAILEMAAN!

curry-normal.jpg

.. Kasviscurry ja riisi (4:lle)

3 dl riisiä

Aloita laittamalla riisin keitinvesi kuumenemaan ja laita sekaan suolaa. Kun vesi kiehuu kaada joukkoon riisit. Anna kiehua kunnes kypsiä välillä sekoittaen ja MAISTELLEN! :)

1 rkl öljyä

5 kiinteää ruokaperunaa

1 melko pieni parsakaali

2 porkkanaa

1 iso sipuli

n. 50 g maissia (pakastepussin loppu) :D, myös herneet sopii hyvin maissin tilalle!

1 prk (400g) kookosmaitoa

2 dl vettä

2 rkl keltainen currytahna

Suolaa, (kalakastiketta Ei todellakaan pakollinen) ja soijakastiketta maun mukaan!

Kuori perunat ja porkkanat. Pilko ne suureen astiaan itsellesi mieluisan kokoisiksi, mutta suunnilleen saman kokoisiksi paloiksi (itse suosin isompia paloja koska se on nopsempaa ja eri maut erottuvat paremmin)! Huuhtele parsakaali ja leikkaa nuput irti. Paksuimman varren voi jättää käyttämättä. Pilko parsakaali sopiviksi paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa paloiksi. Kuumenna suuri pannu tai paisto kasari liedellä. Lisää öljy pannulle. Kun pannu on kuuma lisää kasvikset. Ruskista kasviksia hetki pannulla ja lisää pannulle kala- sekä soijakastike (itse laitoin noin 1rkl kumpaakin, mutta tätäkin voi myöhemmin lisätä).Kaada kookosmaito sekä vesi pannulle. Lisää currytahna. Anna kastikkeen kiehua hiljakseen noin 30min välillä sekoittaen. Lisää lopuksi maissit/herneet ja anna niiden lämmetä. Maista vielä suolaisuus ja lisää tarvittaessa!