Tämä keksiohje on ehkä yksi lemppareistani. Näistä kekseistä tulee ihanan pähkinäisiä ja ne säilyvät hyvin. Jos haluat keksien pysyvän pehmeinä, voit laittaa samaan astiaan palan vehnäleipää! Tämä niksi toimii myös muissa keksi ohjeissa :) Suosittelen käyttämään tässä ohjeessa kunnon maapähkinävoita, ei sellaista sokerista versiota (koska tähän tulee muutenkin riittävästi sokeria!) ;)

.. Misha's peanutbutter cookies (45kpl melko isoja keksejä)

225 g voita (mielellään suolatonta)

260g maapähkinävoita

200 g sokeria

220 g fariinisokeria

2 kpl kananmunia (keskikokoisia)

310 g vehnäjauhoja

5 g leivinjauhetta

3 g suolaa

7 g ruokasoodaa
 

Vaahdota maapähkinävoi ja sokerit kulhossa. Vatkaa sekaan kananmunat. Siivilöi kulhoon vehnäjauho, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää jauho seos taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna viilentyä jääkaapissa n. tunnin. Punnitse taikinasta 30 g kokoisia paloja ja muotoile ne pyöreiksi. Aseta pallot pellille leivinpaperin päälle ja paina sormin hieman littanaksi. Paista 200 asteessa noin 10 min kunnes keksit alkavat ruskistua. Anna jäähtyä leivinpaperin päällä hieman ja nauti vaikka kylmän maidon kera!!!