Elikkä kyseinen ohje on siis mummoltani peräisin! Tämä on erittäin helppo ohje ja hyvin muuntuva. Itse olen tehnyt kyseisellä ohjeella tätä omenapiirakkaa jossa pohjan päälle on ripoteltu pelkkiä omena "kuutioita", mustikoilla ja mansikoilla, puolukoilla, raparperihillolla ja luultavasti myös jollain muulla. Täytteeksi käy myös pelkkä rahka! .. tai rahka ja vaikka rusina.. :D eli kaikki käy!

.. Mummon marja-/omenapiirakka (yksi normaalikokoinen piirakkavuoka)

omppupiirakka-normal.jpg

Taikina:

180g vehnäjauhoja

120g voita tai margariinia

120g sokeria

1tl leivinjauhetta

1 kananmuna

Voitele piirasvuoka. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen (KOSKA TÄMÄ ON NIIIIIIN NOPEA!). Mittaa jauhot, voi, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita kaikki tasaiseksi muruksi sähkövatkaimella, yleiskoneella tai käsin. Lisää lopuksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina piirakkavuokaan. Se saattaa vaikuttaa hieman löysältä paineltavaksi vuokaan käsin mutta riittävä käsien jauhotus hoitaa homman! Painele taikina ensin koko pohjan leveydelle tasaisesti. Painele niin että taikina alkaa nousta reunoille, jonka jälkeen painele reunat ylös asti.

Täyte:

1 prk kermaviiliä, rahkaa tai muuta vastaavaa

1 kananmuna

n. 85g sokeria (riippuen täytteestä esim puolukkaa käyttäessä lisää hieman sokerin määrää..)

1tl vaniljasokeria

Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Täytä piirakka haluamillasi täytteillä tasaisesti. Kaada lopuksi tämä täyte vuokaan joka puolelle. Ravistele vuokaa hieman jotta saat täytettä joka puolelle.

Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes piirakka on reunoilta kullan ruskea. Älä säikähdä jos täyte jää hieman löysäksi, se jähmettyy piirakan jäähtyessä!