sima-normal.jpg

 

Vaikka tämä kyseinen ohje nyt ei mikään kovin ajankohtainen olekkaan niin laitan sen nyt kuitenkin tänne. Miksei sitäpaitsi simaa voisi tehdä muutenkin kun vappuna?! Tämä ohje on normaali sima mutta saas nähdä jos ensi vappuna kokeilisin sitä vadelma simaa! :D Saa laittaa mielellään tulemaan myös omia sima vinkkejä!!

.. Sima (10 Litraa)

8 litraa vettä

500g fariinisokeria

500g vaaleaa sokeria

4-5 sitruunan mehu (riippuen koosta ja kuinka kirpeää haluaa)

herneen kokoinen pala tuore hiivaa

rusinoita

Pese sitruunat ja purista niistä mehu sitruspuristimella. Mittaa sokerit kiehuvaa vettä kestävään astiaan. Kiehauta 1,5L vettä vaikka vedenkeittimessä. Kaada kiehuva vesi sokerien päälle ja sekoita kunnes sokerit ovat liuenneet veteen. Kaada seos 10L ämpäriin. Kaada päälle 6,5L kylmää vettä ja sitruunamehu. Laita ämpäriin lillumaan myös sitruunan kuoret. Lisää joukkoon hiiva ja sekoita huolellisesti. Anna siman käydä huoneen lämmössä yksi vuorokausi. Siivilöi ja pullota sima haluamasi kokoisiin pulloihin (itse käytän esim Ikeasta ostamiani 2L spagettipurkkeja..). Älä sulje pulloja kokonaan koska pulloihin kertyy painetta käymisen ansiosta.. Laita jokaiseen pulloon lopuksi muutama rusina ja 1tl hienoa sokeria. Anna käydä jääkaapissa (tai keväällä esim parvekkeella) muutaman päivän. Sima on valmista kun rusinat nousevat pintaan!! NAUTI JÄÄKAAPPI KYLMÄNÄ HYVÄSSÄ SEURASSA! :)