Elikkä tässä on mega hyvä napostelu herkku vaikka viikonloppu illan viettoon leivän kanssa tai salaatin sekaan! Itse käytän aina kivettömiä kalamata oliiveja koska niissä on eniten makua, mutta varmasti sopii mille tahansa oliiveille tämä marinadi. Edelleen tämä pesto sopii sellaisenaan leivälle, pastaan, dippailuun tai salaattiin kastikkeeksi (+ moneen muuhun). Pitemmittä puheitta ...

oliivit-normal.jpg

.. Pesto marinoidut oliivit (yksi satsi pestoa riittää hyvin yhteen n. 150g oliivipurkkiin)

1prk (n. 150g) Oliiveja

Pesto:

1 ruukku basilikaa varsineen päivineen

½ valkosipulin kynsi

n. 1-1,5dl öljyä (joko pelkkää oliiviöljyä tai puolet rypsiöljyä)

suolaa & pippuria oman maun mukaan

Tähän tarvitset joko yleiskonetta tai sauvasekoitinta! Leikkaa tai revi basilika ruukusta ja huuhtele vedellä. Laita basilikan oksat, valkosipuli ja öljy joko yleiskoneeseen tai kapeaan kippoon jossa on tasainen pohja (pestoa ei tule kovin paljon joten se on helpompi saada tällätapaa hienoksi). Hienonna kaikki ainekset tasaiseksi. Jos näyttää siltä, lisää öljyä. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla (ALOITA PIENESTÄ MÄÄRÄSTÄ ja muista maistaa joka lisäyksen jälkeen!) Pesto säilyy jääkaapissa muutaman päivän ja on todella hyvää esim leivän levitteenä!! Kannattaa kokeilla! :)