Ah ihana porkkanakakku! Kyseinen tuote on ainakin meidän porukoiden joukossa kovassa suosiossa. Itse tykkään tehdä sitä koska se on helpoimmasta päästä sekä erittäin nopea. :) Valmis kakku säilyy monta päivää (ellei tule syödyksi) ja se on jopa parempaa seuraavana päivänä. Tälläkertaa yöllisen porkkanakadon tapahtuessa jääkaapissa laitoin osan porkkanoista tilalle yhden banaanin ja aijon näin tehdä myös toiste aivan varmasti! Kakusta tuli vieläkin kosteampi ja kivan raikas. Kuorrutteeseen olen välillä käyttänyt maustettuja tuorejuustoja tai aromeja. Tässä kuitenkin ihan perus sairaan hyvä porkkanakakku ohje! Tällä ohjeella syntyy melko iso ja paksu kakku eli jos teet pieneen vuokaan voit hyvin puolittaa ohjeen.

porkkanakakku-normal.jpg

 

... Porkkanakakkua (28 cm kakkuvuoka)

180 g kananmunia

300 g sokeria

230 g vehnäjauhoja

8 g leivinjauhetta

10 g ruokasoodaa

8 g kanelia

90 g sulatettua voita

360 g porkkanaa raastettuna

Kuorrute:

200 g tuorejuustoa (itse suosittelen Philadelphia täys rasvaista.. ei lightia kiitos.. :D)

100 g tomusokeria

50 g voita sulatettuna

Ennen aloitusta kannattaa kaikki aineet mitata valmiiksi kulhoihin. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele kakkuvuoka voilla tai öljyllä. Vatkaa kananmunat ja sokerit vaahdoksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi kanamuna sokeri vaahtoon varovasti nuolijalla käännellen. Lisää taikinaan raastettu porkkana ja sulatettu voi. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla noin 35-40min. Voit kokeilla tikulla kakun keskikohdasta kypsyyden. Jos tikkuun ei tartu enää taikinaa kakku on kypsä! Anna pohjan jäähtyä kokonaan. Valmista kuorrute. Mittaa kulhoon tuorejuusto ja tomusokeri. Sulata voi. Vatkaa tuorejuustoa ja tomusokeria hetki kunnes ne ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää voisula ja vatkaa kunnes kuorrute on hieman kuohkeutunut ja näyttää tasaiselta (n. 1min). Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele kakku esim hedelmillä, marjoilla tai muilla herkuilla! NAUTI.