Tässä vähän sovellettu kuuluisan avokadopastan versio. Ihana raikas arkiruoka joka valmistuu super nopeasti kiireessäkin ja on sairaan hyvää! :) Eikä liian tuhtia kamaa.. Parmesaani jauheen tilalla voi käyttää hyvin myös vasta raastettua parmesaania mutta valmis jauhe on helppo vaan nakata kastikkeen sekaan! :D Sitten asiaaaaaaan...

kuva%283%29-normal.jpg

... Avokadopasta (4:lle)

500 g spagettia

0,5 dl oliiviöljyä

1 pussi parmesaani"jauhetta" tai n.1dl vasta raastettua parmesanraastetta

1 ruukku basilikaa (vain lehdet) suikaloituna

1 iso valkosipulinkynsi (tai enemmän jos tykkää valkosipulista) puristettuna tai tosi hienoksi pilkottuna!

1 ison limen mehu

½-1 mieto chili hienonnettuna

2 kpl kypsiä avokadoja kuutioituna

1dl spagettien keitinvettä

suolaa ja pippuria maun mukaan

Laita spagettien keitinveteen melko runsaasti suolaa (voit maistaa keitinvettä jos et ole varma suolan määrästä). Kun vesi kiehuu lisää spagetit. Valmista spagettien kiehuessa kastike. Valitse iso kulho johon mahdut sekoittamaan myös pastat! Kaada kulhoon oliiviöljy ja parmesaanipussi (voit jättää vähän valmiin ruoan päälle ripoteltavaksi). Purista sekaan limen mehu. Pilko valkosipuli ja chili ja lisää kastikkeen sekaan. Revi basilikasta lehdet ja suikaloi ne, lisää kastikkeeseen. Halkaise avokadot vetämällä veistä kiven kummaltakin puolelta niin että saat avokadon kahteen osaan. Napauta veitsi kiinni avokadon kiveen ja käännä niin saat kiven helposti irti. Kuutioi avokadon liha kuoren sisällä leikkaamalla ensin viiltoja pystysuunnassa ja sitten vaakatasossa. Kaavi kuutioit lusikalla avokadojen kuoresta. Mausta kastike n. ½ tl suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla (voit tietysti lisätä näitä jos haluat myöhemmin!). Kaada spagettien keitinvedestä n. 1dl kastikkeen sekaan ja sekoita (+ maista). Siivilöi spageteista loput keitinvedet pois ja sekoita spagetit kastikkeen joukkoon. Tarjoa hienonnetun basilikan ja parmesaanin kanssa!!