Uutenavuotena meille tuli illan viettoon kavereita ja halusin tehdä kerrankin kunnon aterian! Kyhäilin siis kuudelle hengelle alku-, pää- ja jälkiruoan. Käytiin keväällä syömässä Farangissa ja halusin että muillakin olisi mahdollisuus maistella niitä antimia mistä päästiin kyseisessä ravintolassa nautiskelemaan. Tässä alkuruokana tarjoillut naanleivät ja curry!

kuva-normal.jpg

... Panang curry (alkuruoaksi 6:lle)

450 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita

1 rkl Panang currytahnaa (tässä tapauksessa oli käytössä Pirkka)

2 valkosipulinkynttä

½ mieto tuore chili

400ml (1 prk) kookosmaitoa

kalakastiketta

tuoretta korianteria

öljyä kuullottamiseen

Pilko valkosipuli hienoksi. Viipaloi (tai hienonna) chili. Kuumenna kattila liedellä ja lisää sinne loraus (n. 2rkl) öljyä. Lisää kattilaan valkosipuli, chili ja currytahna. Kuullota näitä hetki kattilan pohjalla ja lisää sitten broilerit. Anna broilerien ruskistua hieman ja laske sitten lämpöä. Kun broilerit ovat lähes kypsiä lisää kookosmaito. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä n. 15min. Mausta kalakastikkeella. Silppua kastikkeen päälle tuoretta korianteria maun mukaan ja tarjoile kastike naanleipien tai riisin kanssa!

... Naanleivät (12 kpl)

Taikina:

4 dl kevytmaitoa

1 pussi kuivahiivaa

1 ½ tl suolaa

2 tl sokeria

50 g voita sulatettuna

n. 7 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:

30g voita sulatettuna

Lämmitä maito ja voi mikrossa n. 42 asteiseksi. Mittaa taikina kulhoon lämmin maito-voiseos, sokeri, suola ja hiiva. Lisää melkein kaikki jauho ja vaivaa taikinaa n. 7min. Jos taikina tuntuu liian löysältä lisää loput jauhot. Anna valmiin taikinan kohota lämpimässä paikassa liinan alla noin 30min (kunnes taikina on hieman kohonnut). Muotoile taikinasta tasainen pötkö ja leikkaa se 12 osaan. Laita uuni lämpenemään 275 asteeseen. Voitele uunivuoka tai pelti öljyllä. Kauli taikinapallot ohuiksi lätyiksi ja aseta uunipellille. Itse paistoin noin 4 kpl kerrallaan koska kaikki eivät mahtuneet kerralla uuniin! Paista uunin yläosassa n. 5min tai kunnes leivät ovat kullanruskeita. Voitele heti paiston jälkeen voisulalla. Nautiskele curryn kanssa tai muuten lisäkkeenä.