Jaahas, pitkän tauon jälkeen vegaani tammikuun innoittamana saan vihdoin laiteltua uusia ohjeita :D !

Tällä ohjeella tulee mega hyvät pikku naposteltavat vaikka illanviettoon!! :) Sopii tietysti ihan ruoaksi esim salaatin kanssa kuten itse tein.. Ekassa kokeilussa käytin perus bbq kastiketta joka ei ollut tulista ja olin vähän sitä mieltä että wingsit kaipasivat vähän tulisuutta. Suosittelen siis lämpimästi käyttämään tulista bbq kastiketta tai lisäämään taikinaan maun mukaan vaikkapa cayannepippuria!

Kannattaa kokeilla kaura fraichea dippivihanneksien, sipsien tai salaatinkastikkeena!

Noniin ja sitten itse asiaan..

Kukkakaali wingsit (2-4:lle riippuen onko tarkoitus napostella vai ruokailla)

1 iso kukkakaali

Taikina:

2,5dl vehnäjauhoja

1,5tl suolaa

0,5tl savupaprikajauhetta

mustapippuria (maun mukaan)

2,5dl käden lämpöistä vettä

Lisäksi:

n. 2dl bbq-kastiketta (esim Saarioinen Memphis)

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Mittaa kulhoon vehnäjauhot sekä mausteet. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pilko kukkakaali sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Dippaa jokainen pala taikinassa ja aseta palat leivinpaperin päälle pellille. Paista 15min keskitasolla.

Ota palat uunista ja dippaa ne bbq kastikkeessa. Asettele palat takaisin pellille ja paista toiset 15min.

Kaura fraiche

1 purkki Oatly-kaura creme fraichea

1/2 ruukkua hienonnettua ruohosipulia (noin 0,5dl)

2tl sinappia (mielellään jotain vahvempaa esim Dijon)

2tl etikkaa

0,5tl sokeria

1tl suolaa

pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna

mustapippuria (maun mukaan)

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna kastikkeen maustua jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Nautiskele kukkakaali wingsien kanssa tai esim salaatin kastikkeena!