Mitä keksisikään rasvaisen majoneesin tilalle perunasalaattiin?? Avokadosta syntyy nopeasti yleiskoneessa hauskan värinen ja raikkaan makuinen kastike jota voi syödä potematta huonoa omatuntoa. :) Voisihan tähänkin lisätä vaikkapa tuoreita ihania yrttejä kuten ruohosipulia, rosmariinia taikka basilikaa hienonnettuna.

20150122_171333.jpg

Perunasalaatti (noin 4:lle lisukkeeksi)

5 isoa kiinteää perunaa

1 kypsä avokado

½ valkosipulin kynsi

1 limen mehu

muutama tippa tabaskoa (ei pakollinen)

suolaa ja pippuria maun mukaan

3 rkl kapriksia

Kuori perunat ja paloittele ne haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä noin. 10-12 minuuttia kunnes perunat ovat sopivan pehmeitä. Siivilöi ja laita perunat kulhoon jossa mahdut sekoittamaan ainekset. Valmista avokado kastike puolittamalla ensin avokado ja poistamalla siemen. Kaavi liha yleiskoneeseen ja lisää sekaan valkosipuli, tabasko ja limenmehu. Hurauta koneella tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Sekoita kastike perunoihin. Lisää lopuksi kaprikset ja sekoita. Anna maustua hetki jääkaapissa ja nauti.