Näitä pannareita ei nyt pidä sekoittaa perus protskupannareihin koska näissä ei käytetä kananmunaa eikä proteiinijauheita. Tälläkertaa protskut saadaan pähkinästä ja kaurahiutaleista! :) Rasvaa pannareihin ei myöskään lisätä muuten kun paistovaiheessa. Tätäkin ohjetta voi makuaineiden osalta muokata itselleen mieleiseksi ja vain mielikuvitus on rajana. Itse laitoin tänään lisukkeeksi tuoreita mansikoita, appelsiinia ja vaahterasiirappia. Seuraavan kerran ajattelin kokeilla päälle suolapähkinöitä ja tummaa suklaarouhetta NAM! Taikina kannattaa tehdä vähän aikaisemmin turpoamaan niin paisto on helpompaa. Paisto vaiheessa kannattaa myös olla hieman kärsivällinen ja pitää pannu melko miedolla lämmöllä. Kääntäminen on huomattavasti helpompaa kun letut saa rauhassa kypsyä ensin toiseltapuolelta.

 

Pannukakku.jpg

 

Banaani-maapähkinäpannukakut  (12kpl halkaisijaltaan noin 8cm pannukakkuja)

2dl kaurahiutaleita

1 kypsä banaani

1rkl maapähkinävoita

2dl soija- tai jotain muuta kasvipohjaista maitoa

0,5tl leivinjauhetta

0,5tl suolaa

(vaniljajauhetta tai vaniljasokeria)

Päälle:

tuoreita mansikoita

appelsiinia

vaahterasiirappia

Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja blendaa tasaiseksi. Anna taikinan turvota noin 15min ja paista letut öljytyllä pannulla. Lettu kannattaa kääntää kun se alkaa hyytyä toiselta puolelta. Paloittele päälle mansikat ja appelsiinit. Kaada lopuksi päälle vaahterasiirappia ja nauti esimerkiksi kahvin kera aamupalaksi. :)