Viikonlopun herkkuja pohtiessa ei kannata ohittaa tätä reseptiä. Ohjeen satsista tulee sopivasti neljälle tai kahdelle josta jää myös seuraavaksi päiväksi naposteltavaa (seuraavana päivänä olivat jopa vieläkin parempia!). Vaikka palleroihin hieman aikaa vierähtääkin on ne kyllä kaiken vaivan arvoisia. :) Tämä ohje on alunperin VEGE!- nimisestä kirjasta hieman muokattuna koska taikinasta tuli aika löysää eikä se oikein pysynyt koossa. Dippeinä meillä toimi maustamattomaan soijajogurttiin tehty tsatsiki ja guacamole tyylinen avokadodippi. Niiden ohjeita laitan myöhemmin!

 

kenellit.jpg

 

Kvinoapallerot (noin 20 kpl)

1,5dl Kvinoaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

0,5dl oliiviöljyä

1 tuore chili

1,5dl vihreitä linssejä (kypsiä, esim. säilyke)

1dl parmesaani raastetta

1,5dl leipää raastettuna (meillä oli käytössä maalaisleipä)

2 kananmunaa

0,5dl korppujauhoja

2tl suolaa

mustapippuria

Keitä kvinoa ohjeen mukaan ja anna jäähtyä hieman. Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipuli, valkosipuli ja chili. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita kulhossa kananmunat, korppujauhot, mausteet ja leipäraaste. Anna seoksen turvota 5min. Lisää seokseen kvinoa, linssit ja sipuli-chiliseos. Anna seoksen turvota vielä noin 10min.

Kuumenna paistinpannu jossa on reilusti öljyä (itse käytän yleensä rypsiöljyä paistamiseen). Muotoile kahden lusikan avulla palleroita ja paista ne ruskeiksi kuumalla pannulla. Asettele ruskistetut pallerot uunipellille ja paista 200 asteessa noin 15min kunnes pallerot ovat kullanruskeita.

Itämainen salaatti (riittää hyvin kahdelle)

1 pussi jääsalaattia

1 porkkana

0,5 ruukkua tuoretta korianteria

1rkl sitruunamehua

muutama tippa seesamiöljyä

ripaus suolaa

Revi salaatti sopivan kokoiseksi. Kuori porkkana. Kun saat porkkanan kuoren kuorittua jatka porkkanan "kuorimista" niin saat kivoja ohuita porkkana suikaleita! Hienonna korianteri. Sekoita kaikki salaatin aineet isossa kulhossa. Tarjoa heti sekoittamisen jälkeen ettei salaatista tule vetistä.