Elikkä banaani-toffee torttu. Helppo herkku johon et tarvitse uunia ollenkaan! :) Voit hätävarana käyttää myös valmista toffeekastiketta mutta suosittelen joko tekemään itse paksua toffeeta tai sitten tämän ohjeen tavalla. Vaikka tykkään itse makeasta niin tämä on kyllä tosi tosi makeaa. Vaihtoehtoisesti jos haluat hieman raikkaamman tortun voit käyttää vaikka vadelmia tai muita marjoja banaanin tilalla.

banoffee-normal.jpg

 

.. Banoffee-torttu (kakkuvuoka halkaisijaltaan n. 22-24cm)

Pohja:

200 g Digestive keksejä

80 g voita sulatettuna

1 rkl kaakaojauhetta (siivilöitynä)

Murskaa keksit (itse teen tämän yleiskoneella jotta saan hienoa murua). Lisää kaakaojauhe ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi. Laita kakkuvuoan pohjalle leivinpaperi. Painele pohjamassa tiiviisti kakkuvuoan pohjaan ja hieman reunoille. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täyttöä.

Täyte:

1 prk kondesoitua maitoa (metallinen säilykepurkki joka löytyy nykyään melkein joka ruokakaupasta.. tosin on halvempaa ostaa tätä itämaisistakaupoista)

2 banaania

2 dl vispikermaa

1rkl sokeria

Koristeeksi:

Suklaa rouhetta

Laita kondensoitumaito säilykepurkissa kattilaan ja laita kattilaan vettä niin että purkki peittyy. Keitä purkkia noin kaksi tuntia. Anna jäähtyä ja levitä valmis toffeekastike pohjan päälle. Pilko banaanit. Levitä lähes kaikki banaaniviipaleet toffeen päälle mutta jätä muutama viipale koristeeksi! Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi ja levitä banaaniviipaleiden päälle. Koristele lopuksi banaaniviipaleilla ja suklaa rouheella.