Kyseinen ruoka oli uudenvuoden menun pääruokana. Tätäkin annosta tuli Farangin menussa maisteltua ja se oli kyllä yksi parhaista annoksista. Vaikka tämän ruoan valmistamiseen meneekin paljon aikaa se on todellakin sen arvoista! :) Ei muuta kun kokeilemaan.

kuva%281%29-normal.jpg

... Karamellisoitua possua (6 annosta)

noin 1kg possun kasleria (itselläni oli 2kpl n. 500g paloja)

suolaa

Mausta kasler suolalla n. 30min ennen valmistusta.

Haudutusliemi:

2 valkosipulinkynttä viipaloituna

5 cm:n pala inkivääriä viipaleina

8 dl vettä

4 dl soijakastiketta

2 dl valkoviiniä

1 dl osterikastiketta

1 dl ruokosokeria

1 rkl korianterinsiemeniä

2 kanelitankoa

4 tähtianista

Mittaa kaikki ainesosat kattilaan ja kiehauta liemi. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Nosta liha liemeen, kansi päälle ja laita kattila hautumaan uunin alaosaan 4-5 tunniksi. Nosta liha liemestä ja aseta leivinpaperille. Anna jäähtyä ja kääri liha leivinpaperin sisään. Laita liha kylmään ja aseta jotakin sen päälle painoksi. Siivilöi liemestä n. 1,5 dl talteen ja laita se kylmään. Anna lihan painua yön yli.

Karkkikastike:

½ dl vettä

200 g ruokokidesokeria

½ dl fariinisokeria

1 ½ dl haudutuslientä

2 tähtianista

2 kanelitankoa

1 kuivattu chili (tai oman maun mukaan)

Mittaa kattilaan vesi ja sokerit. Kuumenna seosta sekoittamatta (voi vähän heilutella) melko kuumalla levyllä kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi (tähän menee noin 10min) ja tuoksuu hieman paahtuneelta (HUOM VARO ETTEI SEOS PALA!). Kuori haudutusliemen pinnalle muodostunut rasva pois ja kaada liemi kattilaan. Lisää mausteet ja keitä kastiketta miedolla lämmöllä ilman kantta noin tunti. Kastike muuttuu hieman paksummaksi kun se on valmista.

Lihojen paistaminen:

Yön yli painautunut kassler kuutioituna n. 2cm x 2cm kuutioiksi.

n. 3dl rypsiöljyä (Jos haluat voit myös uppopaistaa lihapalat)

Kuumenna pannu jossa on reilusti öljyä melko kuumaksi. Paista lihat kahdessa tai kolmessa erässä niin että lihojen pinnoista tulee rapeat! Sekoita lopuksi rapeaksi paistetut lihat valmiin kuuman kastikkeen sekaan.

Lisäksi:

tuoretta korianteria (maun mukaan)

1 tuore chili viipaloituna

Tarjoile valmis ruoka tarjoiluastiasta ja ripottele päälle hienonnettua tuoretta korianteria sekä chili viipaleita. Nauti keitetyn riisin kanssa!