Savustaminen onkin niin helppoa ja nopeaa upouudella Muurikka sähkösavustimellani! Kovin montaa juttua en vielä ole ehtinyt testaamaan mutta tässä yksi tähän astisista lemppareista..

lohi-normal.jpg

.. Aurajuusto-savulohi (700g filee)

700 g ruodoton lohifilee (tämä yksilö on nahallinen)

n. 50 g aurajuustoa (tai enemmän oman maun mukaan!)

suolaa ja mustapippuria

Savustus puruja (leppä oli tässä erässä)

3 kpl sokerin palaa tai 3 tl hienoa sokeria

Laita lohifilee folioon käärityn savustimen ritilän päälle (säästyy putsaamiselta ja lohesta tulee mehukkaampi). Mausta reilulla suolalla ja pippurilla. Murenna käsin aurajuusto pieneksi lohen päälle. Valmistele savustuspönttö laittamalla puru pellille purut ja pari palaa sokeria. Käytä savustinta palamattomalla alustalla! Laita töpseli seinään ja anna fileen savustua 30min. Ota töpseli seinästä ja avaa savustimen luukku. Anna jäähtyä hetki ja nautiskele esim salaatin kera!