En olekkaan ennen banaanin makuista juustokakkua tehnyt.. Yllättävän hyvä siitä tuli kun lisäsin kiilteeseen vähän passionhedelmää! :) Tein myös toisen vähän saman tyylisen kakun johon laitoin persikka-banaanipiltin sekä kiilteen banaanipyreen tilalle persikkasosetta. Tämä kakku sopisi erittäin kivasti esimerkiksi pääsiäispöytään raikkaana jälkiruokana.

banaanijuustokakku.jpg

Banaanijuustokakku (kakkurengas halkaisijaltaan 22cm)

Pohja:

1pkt (175g) domino keksejä (tässä käytin kaakao täytteisiä mutta myös tavallinen käy)

60g sulatettua voita

Hienonna keksit esim yleiskoneessa. Sulata voi ja kaada keksimuru seokseen. Sekoita tasaiseksi ja painele kakkuvuoan pohjalle tasaiseksi lusikalla. (Jos käytät irtopohjavuokaa kannattaa vuoan pohjalle taiteilla leivinpaperi. Aseta pohja kovettumaan hetkeksi kylmään (noin 5min).

Täyte:

1 prk (n. 200g) Valion banaanijogurttia

1 prk Piltti banaani-persikka-omena-sosetta

1 prk (200g) Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa

1prk (2dl) vispikermaa

0,75dl sokeria

4kpl liivatelehtiä

keltaista väriainetta (ei pakollinen)

Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokeri ensin tasaiseksi. Lisää jogurtti ja piltti. Jos haluat lisää oman makusi mukaan keltaista väriä! Vaahdota kerma melko paksuksi vaahdoksi. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5min). Kun liivatelehdet ovat pehmentyneet vedessä purista suurin osa vedestä liivatelehdistä. Sulata mikron kestävässä pienessä kulhossa 20 sekunttia kerrallaan välillä sekoittaen kunnes liivatelehdet ovat sulaneet kokonaan. Lisää liivatteet tuorejuusto seokseen muutamassa osassa välillä hyvin sekoittaen jottei massaan tule liivateklimppejä. Jos sekoitat massaa sähkövatkaimella kannattaa se sammuttaa välillä etteivät liivatteet lentele kulhon reunoille! Lisää lopuksi kermavaahto. Sekoita massa tasaiseksi nuolialla varovasti nostellen ettei kermavaahto lässähdä. :) Kaada juustokakkumassa kovettuneen pohjan päälle ja tasoita pinta tasaiseksi. Aseta kylmään hyytymään noin 1 tunniksi.

Kiille:

4 dl banaanisosetta (esim. Bonne soseet löytyvät säilykehedelmä hyllyltä!)

3-4kpl passionhedelmän mehu/liha siemenet siivilöitynä tai 0,5dl passionpyrettä

0,5dl sokeria (tai enemmän maun mukaan)

3kpl liivatelehtiä

Kuumenna banaanisose, passionhedelmä ja sokeri kattilassa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5min. Lisää pehmentyneet liivatelehdet kuuman soseen sekaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiilteen hieman jäähtyä (noin 40-50 asteiseksi, ei siis tulikuumaa..). Kaada kiille hieman hyytyneen kakun pinnalle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 6h (tai yön yli). Itse irrotan kakun kaasupolttimen avulla ulkoreunaa kuumentaen, näin saat tasaisen lopputuloksen. Voit irrottaa kakun myös veistä apunakäyttäen tai kuumentamalla reunaa (esim hiustenkuivaajalla) :DDD !! Koristele kakku lopuksi mansikoilla, passionhedelmillä ja suklaahipuilla.